Back app -tasapainolauta testissä – tässä tärkeimmät huomiot

Testasimme Back App -tasapainolautaa. Kolmen viikon ajan käytimme sitä aina seisomapöydän ääressä työskennellessämme. Tässä testimme tärkeimmät havainnot.

Mikä on Back App -tasapainolauta?

Back App 360 -tasapainolauta on muun muassa seisomatyöpisteisiin hyvin soveltuva seisoma-alusta, joka parantaa työhyvinvointia ja jaksamista.

Tasapainolautaa voi hyödyntää karkeasti ottaen kahdella tavalla:

  • Seisomatyöpisteessä sitä voi käyttää osan aikaa päivästä verenkierron vilkastuttamiseen.
  • Tasapainolauta sopii myös osaksi kevyttä taukojumppaa, jossa vetreytetään istumisen jäykistämiä ja laiskistamia lihaksia.

Näin testasimme tasapainolautaa

  1. Back App -tasapainolautaa testattiin kotona sijaitsevan sähköpöydän äärellä.
  2. Pöydän ääressä työskenneltiin seisoma-asennossa muutama tunti päivässä.
  3. Osana työpäivistä koko työaika vietettiin Back App -tasapainolaudalla seisten, kun taas toisina päivinä sitä käytettiin vain osan aikaa.
  4. Testaaja oli hyväkuntoinen, 65-kiloinen runsaasti työssään kirjoittava henkilö, jolla ei ole pysyviä terveysongelmia.

Testin kolme tärkeintä havaintoa:

  1. Back App 360 osoittautui poikkeuksellisen miellyttäväksi tasapainolaudaksi. Lauta tuntui tukevalta ja sen pinnassa oli sopivasta kitkaa. Pohjassa sijaitsevien pehmustetun renkaan ja pehmeän pallon yhdistelmä tarjosi sopivan lempeää liikkuvuutta joka suuntaan. Oikealla säädöllä varustettuna laudan päällä tasapainoilu ei vaatinut minkäänlaista tietoista vaivannäköä, vaan keskittyminen nopeaan tietokonetyöskentelyyn sujui erittäin hyvin.
  2. Lautaa käytettiin tässä testissä pomodoro-tekniikalla työskennellen (eli työstä pidettiin viiden minuutin tauko 25 minuutin välein). Tällä tapaa työtä rytmittäen tasapainolauta ei monenkaan tunnin työrupeaman jälkeen aiheuttanut väsymystä eikä muitakaan häiriöitä. Työpäivän jälkeen selkä tuntui vetreämmältä kuin staattisen istumisen tai seisomisen jälkeen.
  3. Eräs tasapainolaudan yllättävistä eduista liittyi keskittymiseen. Joillekin ihmisille itsensä pitäminen aloillaan työpisteen ääressä voi tuntua vaikealta ja ahdistavaltakin. Testissä osoittautui, että pieni liike piti levottomuuden loitolla. Voisikin olettaa, että osa keskittymishäiriöistä kärsivistä voisi hyötyä tasapainolaudan tarjoamasta jatkuvasta, pienestä liikkeestä.

Kenelle tasapainolautaa voi suositella?

Back App 360 ja muut laadukkaat tasapainolaudat sopivat kenelle tahansa tietokoneella työskentelevälle. Parhaiten se palvelee seisomatyöpistettä käyttäviä, mutta myös muut voivat käyttää sitä osana taukojumppaa.

Kevyesti tasapainotteleva liike on hyväksi nivelten tukirakenteille. Back App vahvistaa oletettavasti ainakin nilkkoja, jalkoja, polvia ja lantiota. Se myös avaa selän verenkiertoa.

Tiedämme kaikki, että istuminen vaarantaa terveyden. Eräiden tutkimusten mukaan istuminen ei kuitenkaan itsessään ole ongelman ydin, vaan myös staattisessa asennossa seisominen on huonoksi terveydelle.

Tasapainolauta ratkaisee siis ainakin osittain tämän näyttöpäätetyöskentelyyn aiemmin kiinteästi kuuluneen perusongelman. Laudan avulla myös seisomiseen saa liikettä!

Made by Tremedia