Coworking-tilan sisustus

Coworking eli rinnakkaistyöskentely yleistyy niin Suomessa kuin maailmallakin. Itsenäisten ammattilaisten jakama yhteinen työtila on yhä suositumpi vaihtoehto yksin kotona pakertamiselle ja parhaimmillaan tuo työhön uutta intoa ja inspiraatiota.

Kunnon coworking-tila vaatii taitavaa suunnittelua. Nyt kerromme, miten homma hoidetaan hyvin.

Valitse coworking-tilaksi kyllin monipuolinen kiinteistö

Coworking-tilan perusideana on monitilatoimiston malli. Siksi sopiva coworking-kiinteistö mahdollistaa joustavuuden ja tilojen muuntelemisen. Yhdenlainen tila ei sovi kaikkiin tarkoituksiin.

Maailman parhaat coworking-tilat eivät ole pelkkiä avoimia halleja tai huoneita vaan monipuolisia arkkitehtonisia kokonaisuuksia, joista löytyy sijaa reippaalle yhteistyölle, yksityiselle puurtamiselle ja rennolle yhdessäololle.

Coworking-tilan saa elämään tilanjakajien avulla

Coworking-tiloissa työntekijät vaihtuvat ja niin vaihtuvat myös tilan tarpeet. Jos sisustusrakennelmia on vaikea säädellä, se tarkoittaa, että jokainen muutos maksaa rahaa.

Tästä syystä liikuteltavien tilanjakajien käyttäminen on äärimmäisen hyvä idea. Akustisilla sermeillä ja muilla helposti muokattavilla seinäelementeillä voit rajata tiloja helposti ja ilman jatkuvia lisäkustannuksia.

Myös huonekaluja, kuten tuoleja ja pöytiä, tulee olla tarpeeksi ja niiden siirtelemiseen kannattaa varautua. Äläkä unohda varastotilaa, vaan mieti tiloja suunnitellessasi, minne tarpeettomat huonekalut ja tilanjakajat voidaan kulloinkin siirtää pois työntekijöiden jaloista.

Löydät Tavara Tradingin uudet ja käytetyt tilanjakajat tältä sivulta.

Coworkingin yhteisöllisyys on haaste tilasuunnittelijalle

Tila- ja sisustussuunnittelijan kannalta coworking-tilan suunnitteleminen poikkeaa hieman perinteisen monitilatoimiston suunnittelusta. Coworkingissa ihmisiin vetoaa nimittäin luonteva sosiaalisuus ja yhteisöllisyys. Mieti, miten ihmiset saadaan kohtaamaan miellyttävällä tavalla ilman, että sosiaalisuus häiritsee työntekoa.

Pidä tässä kohtaa mielessä se, että avotoimistot on osoitettu huonoiksi työympäristöiksi. Kukaan ei halua työskennellä tilassa, jossa ympäristön äänet keskeyttävät ajattelua koko ajan. Yritä löytää tasapaino yhteisöllisyyden ja työrauhan välillä.

Kuuntele ihmisiä

Jos coworking-tila, jonka sisustusta suunnittelet, on jo käytössä, työntekijöiden kuunteleminen tarkasti on välttämätöntä.

Tähän liittyy myös yksi yleinen työtilojen suunnittelun kultainen sääntö: Tarve tulee ennen tyyliä.

Tilan pitää olla miellyttävä ja kaunis, mutta vielä tärkeämpää on, että jokainen coworking-tilassa työskentelevä ammattilainen pystyy suoriutumaan tehtävistään parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä voi vaatia hyvinkin erilaisten tarpeiden yhdistämistä, sillä tilassa työskentelee usein monen eri alan ammattilaisia. Ja juuri siksi kuunteleminen on niin arvokasta.

Tilaa suunniteltaessa tulisi luonnollisesti muistaa myös esteettömyys.

Huomioi työntekijöiden yksilölliset ergonomiset tarpeet

Coworking-tilan sisustuksessa työntekijöiden yksilölliset ergonomiset tarpeet ovat myös arvokkaita. Jos joku tekee tarkkuustyötä, hän tarvitsee vakaan tuolin ja pöydän. Perinteistä päätetyötä tekevälle tulee taata ergonominen istuin ja mielellään myös sähköpöytä, jonka avulla työasentoa voidaan luontevasti vaihdella päivän aikana. Ja jos jokin työtuoli vaihtaa usein istujaa, nopea ja helppo säädettävyys on etu.

Tutustu Tavara Tradingin työtuoleihin tällä sivulla.

Tee coworking-tilasta ainutlaatuinen ja kaunis

Kunhan tila- ja sisustussuunnittelussa on ensin huomioitu työntekijöiden tarpeet ja coworking-tiloihin aina liittyvät sosiaalisuuden ja yksityisyyden haasteet, on aika keskittyä estetiikkaan. Tätä puolta ei saa missään nimessä väheksyä. Monet työntekijät, etenkin luovan alan itsenäiset ammattilaiset, valitsevat oman coworking-tilansa viime kädessä esteettisin perustein.

Viihtyisyys, valoisuus, älykäs värisuunnittelu ja kekseliäs tilankäyttö ovat tyypillisiä menestyvän coworking-tilan ominaisuuksia.

Voit hakea lisäinspiraatiota coworking-tilan sisustamiseen esimerkiksi tästä kauniisti kuvitetusta blogitekstistä.

Made by Tremedia