Aulan sisustus luo ammattimaisen ensivaikutelman

Yrityksen aulatilan sisustus, kalustus ja värisuunnittelu antavat vierailijalle ensivaikutelman, jota on myöhemmin vaikea karistaa. Siksi aulan suunnitteluun tulee uhrata aikaa, ajatusta ja rahaa.

Tässä artikkelissa kerromme, miten aulaa sisustamalla yritys voi luoda ammattimaisen ja positiivisen ensivaikutelman. Jatka lukemista.

Aula välittää paitsi vaikutelmia myös tunnetiloja

Useimmilla yrityksillä ei ole mahdollisuutta värvätä avukseen huippusuunnittelijaa, joka rakentaisi vastaanottotilasta sisustusarkkitehtonisen taideteoksen.

Vauraimpien huippuyritysten aulatiloja tutkailemalla pienyrittäjäkin voi silti oppia hahmottamaan, miten tärkeästä asiasta aulan sisustustuksessa on kyse.

Esimerkiksi tälle sivulle on koottu joukko valokuvia maailman upeimmista aulatiloista. Tutki niitä rauhassa ja mieti, millaisen ensivaikutelman kukin aula luo ja millainen olo vierailijalla tulee, kun hän astuu ovesta sisään.

Onko aulan vaikutelma lämmin, sisäänsä sulkeva, vauhdikas, rento, turvallinen, luotettava vai kenties jopa kylmä ja uhkaava? Aula on eräänlainen käyntikortti yritykselle ja sen tuotteille. Siksi yhtä oikeaa designia ei ole. Kaikki riippuu siitä, millaisen vaikutelman haluat vieraillesi antaa ja millaista tunnetilaa haluat välittää.

Muista nämä vinkit hankkiessasi aulakalusteita

Yrityksen aulaa kalustaessasi huomioi ainakin nämä kolme pääasiaa:

  1. Aulaan hankittavien kalusteiden tulee väritykseltään ja tyyliltään tukea aulan kokonaisuutta ja yrityksen brändiä. Ajattele aina kokonaisuutta.

  2. Kalusteita tulee olla tarpeeksi. Esimerkiksi vieraille pitää olla tarjolla riittävästi mukavia istumapaikkoja, jos he vaikka joutuvat odottamaan.

  3. Kalusteita ei saa olla liikaa. On turha täyttää pientä aulakoppia valtavalla määrällä tuoleja, jos niitä ei siellä kuitenkaan tavallisesti tarvita. Pienen aulan tapauksessa tilaa voidaan säästää myös niin, että vastaanottohenkilökunta tuo aulaan aina tarvittaessa ylimääräisiä istuimia viereisestä huoneesta.

Värien merkitys aulatilan suunnittelussa

Värivalinnoilla on valtava merkitys sisustussuunnittelussa. Tutkimusten mukaan aulan antama vaikutelma perustuu jopa 60-prosenttisesti värivalinnoille.

Seuraavien värivalintoja koskevien nyrkkisääntöjen avulla pystyt tekemään pienenkin yrityksen aulasta tyylikkään ja nykyaikaisen:

  • Aulatiloja sisustaessasi valitse kaksi tai kolme väriä, jotka kuvaavat yrityksen brändiä ja tuotteita. Rakenna sisustus näiden värien varaan.

  • Mitä kauempana värit ovat toisistaan väriympyrässä, sitä jännitteisempi ja energisempi vaikutelma niistä syntyy. Toisiaan lähellä olevilla sävyillä sen sijaan luodaan harmonista vaikutelmaa. Esimerkiksi pelkistä sinisen ja siniharmaan sävyistä rakennettu aula luo turvallisen ja rauhallisen kokonaisuuden, mutta toisaalta saattaa olla tylsä.

  • Hallitsevien väripintojen tulisi olla vaaleita ja väritykseltään hilllittyjä.

  • Toissijainen väri saa olla hieman hallitsevaa väriä kirkkaampi ja kylläisempi, mutta ei räikeä.

  • Aulaan voidaan myös lisätä pieniä määriä hyvin koordinoituja väriläiskiä kokonaisuutta piristämään. Voimakkaiden värien olisi hyvä muistuttaa vierailijoita yrityksen brändistä.

  • Nyrkkisääntö on, että mitä pienempi tila on kyseessä, sitä varovaisempia ja konservatiivisempia värivalintojen pitää olla. Jos pienen aulan seinät ovat kovin räikeät, yleisvaikutelmasta tulee levoton ja tungetteleva. Isoja ja korkeita aulatiloja suunniteltaessa on mahdollista leikitellä myös voimakkailla ja kirkkailla väreillä.

  • Tavara Tradingillä on laaja valikoima aulakalusteita

Tavara Trading tarjoaa tänä syksynä entistä laajemman valikoiman aulakalusteita.

  1. Palvelutiski

Palvelutiski on aulan sydän. Tiskin tulee olla sijoiteltu niin, että sisään saapuva vierailija näkee sen helposti. Näin hän tietää heti, ketä hänen tulee lähestyä.

Aulan kalustamisen perusperiaatteiden mukaisesti palvelutiskin tulee olla sopivan kokoinen. Pientä eteisaulaa varten ei ole syytä hankkia monen tuhannen euron hintaista tiskiä, joka peittää puolet huoneesta.

Vastaavasti isossa aulassa palvelutiskin pitää olla riittävän kookas ja näyttävä. Pieni pöytä salin nurkassa näyttää lähinnä surkealta.

Tältä sivulta löydät Tavara Tradingin uuden palvelutiskien valikoiman.

  1. Aulatuolit ja -sohvat

Aulatuoleilla ja -sohvilla on kaksi pääasiallista tehtävää.

Ensinnäkin niiden on oltava mukavia istua. Haluat kai, että yritykseesi saapuvilla vierailla on tervetullut olo?

Toisaalta tuolit ja sohvat ovat tärkeä elementti aulan värisuunnittelussa. Istuimia ei voi valita miten sattuu, vaan ne tulee värikoordinoida osaksi kokonaisuutta.

Tuolien ja sohvien tapauksessa pätee sama nyrkkisääntö kuin palvelutiskinkin kohdalla. Jos aulatila on pieni, sitä ei kannata täyttää valtavalla määrällä isoja sohvia. Aulaan tarvitaan toki istumapaikkoja, mutta siellä täytyy myös olla tilaa hengittää. Kalusteiden täyttämä pieni eteinen luo ahdistavan tunnelman.

Jos aulassa on meluhaittoja ja jos siellä on hyvin tilaa, aulasohvan varustaminen akustisilla levyillä voi olla hyvä idea.

Löydät Tavara Tradingin aulasohvat ja -tuolit tältä sivulta.

  1. Koristeelliset sisustuselementit aulatilassa

Kalusteiden lisäksi aulaa voi koristaa muilla sisustuselementeillä. Pienillä yksityiskohdilla on helppo piristää huonetta. Värilliset akustiset paneelit, viherseinät ja yksittäiset taideteokset voivat kaikki oikein käytettyinä parantaa aulatilan ilmapiiriä.

Made by Tremedia