Toimiston sisustaminen

Toimiston sisustus on tärkeä osa työympäristön viihtyisyyttä ja vaikuttaa suoraan työilmapiiriin ja työtehoon. Oikeanlainen sisustus innostaa työntekijöitä antamaan parhaansa ja tukee heitä työssään, kun taas vääränlainen väsyttää ja vie inspiraation. Lue tästä, miten toimiston sisustus suunnitellaan oikein ja millaista apua Tavara Trading voi tällä saralla tarjota.

Toimiston sisustamisen perusteet

Toimiston tai muun työympäristön sisustussuunnittelu tähtää viihtyisyyden, toimivuuden ja tehokkuuden parantamiseen. Sisustamisessa ei siis vastoin yleistä harhakäsitystä ole kyse pintakiillosta tai toissijaisista esteettisistä arvoista. Sisustussuunnittelu on osa työprosessin ja ergonomian suunnittelua.

Sisustuksen tulee luoda työpaikalle tilan tuntua. Hyvä sisustus tarjoaa kullekin työtehtävälle luontevasti ja sen kummemmin miettimättä oman paikkansa.

Tyylikkäät tilat ovat myös tärkeä markkinointiväline. Sekä työhaastatteluun saapuvat lupaavat ammattilaiset että yrityksen tiloissa vierailevat asiakkaat innostuvat todennäköisemmin yrityksesi brändistä, jos sisustus on viimeisen päälle mietitty.

Älä unohda työterveyttä ja työturvallisuutta sisustuksessa

Hyvin suunnitellussa toimistossa työntekijä viihtyy. Hyvä sisustus parantaa henkistä jaksamista sekä fyysistä työergonomiaa. Oikein valitut kalusteet kuhunkin tehtävään varmistavat, että työntekijä ei joudu asettamaan kehoaan epäluonnollisiin asentoihin suorittaessaan vaadittavia tehtäviä. Työpisteet tuleekin suunnitella niin, että ne vastaavat aina työntekijän ja työtehtävän erityisiä tarpeita.

Ylipäätään sisustusta suunniteltaessa tulee pitää mielessä aina tilan käyttötarkoitus. Tämä vaikuttaa vaikkapa siihen, voiko tilassa olla koriste-elementtejä vai aiheuttavatko ne turvallisuusriskin.

Sisustuksen materiaalivalinnoissa tulee ajatella montaa asiaa. Esimerkiksi pintojen heijastavuus vaikuttaa valoisuuteen ja toisaalta häikäisevyyteen. Materiaalit vaikuttavat myös suoraan hengitysilman laatuun. Osa materiaaleista voi olla myös liian hentoja tiettyjä työtehtäviä varten. Yksinkertaisimmillaan tämä voi tarkoittaa sitä, että vaikkapa ympärivuorokautisessa käytössä oleva valvomotuoli vahvistetaan nahalla pitkän käyttöiän takaamiseksi.

Oikeanlaiset kalusteet oikeisiin tarkoituksiin

Ergonomiset kalusteet ovat tärkeä osa toimiston sisustusta. Työtuolin tulee olla paitsi tyylikäs myös vastata kunkin työntekijän kehon tarpeisiin ja työtehtävän vaatimuksiin. Samoin hyvässä sisustuksessa työpöytä on helposti säädettävissä erilaisia tehtäviä varten. Kaikkia töitä ei voi eikä kannata tehdä istuma-asennossa!

Hankkiessasi työtuoleja toimiston sisustusta varten kiinnitä erityistä huomiota siihen, että tuoli vastaa työntekijän tarpeita. Sama tuoli ei kenties palvele jokaista työntekijää yhtä hyvin. Ja jos osalla työntekijöistä on vaikkapa kroonisia kipuja tai keskiverrosta poikkeava kehon malli, oikean tuolin valitseminen on ensiarvoisen tärkeää. Tärkeämpää kuin vaikkapa tuolin esteettinen istuvuus muuhun sisustukseen.

Neuvottelutiloihin soveltuvat yleensä kevyet ja mukavat tuolit, jotka eivät häiritse kommunikaatiota, vaan tuottavat rennon tunnelman ja antavat tilaa luontevalle kehonkielelle. Tuolien mallin ja värin tulee luonnollisesti sopia yhteen muun sisustuksen kanssa.

Täysin eri tarpeet ovat aula-alueen kalusteilla. Aulatuoleissa ei vietetä yhtä pitkään kuin toimisto- ja neuvottelutilojen istuimilla. Siksi niissä istuma-asennon terveellisyys ei ole niin tärkeää kuin tyyli ja mukavuus. Se hetki, jonka vieras tai työhaastateltava joutuu odottamaan aulaistuimilla olkoon niin miellyttävä kuin suinkin mahdollista.

Oikeanlainen valaistus

Valaistus on tärkeä osa toimiston sisustusta sekä esteettisesti että työskentelyolojen kannalta. Valaistuksen tulee olla kyllin kirkasta kutakin työtehtävää varten. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että on hyvä varustaa kukin työpiste omalla säädettävällä valaisimellaan. Sen lisäksi työtilan yleisvalon pitäisi olla epäsuora ja lempeä, ettei se häikäise eikä aiheuta liikoja heijastuksia.

Älä myöskään unohda luonnonvaloa. Ikkunat, joissa on säädettävät kaihtimet tai verhot, ovat olennainen osa sistustusta. Lempeä päivänvalo onkin kenties kaikkein miellyttävin valaistusvaihtoehto.

Made by Tremedia